Ken jij jouw Facebook fans?

 

  • Weet jij precies wie de fans zijn van jouw Facebook pagina?
  • Welke personen hebben jouw Facebookpagina een like gegeven?
  • En welke bedrijfsprofielen hebben jouw Facebookpagina een like gegeven?

TIP: Zorg dat je de Facebook fans van je bedrijfspagina kent!

Het overkomt me regelmatig dat ik een uitnodiging krijg om een Facebook pagina te liken die ik allang leuk vindt. Ik weet niet hoe dat voor jou ligt, maar ik vind het niet heel erg betrokken overkomen. Zorg dus dat je weet wie jouw Facebookpagina volgen!

Hoe weet je wie de fans zijn van je Facebook pagina?

Eerlijk gezegd verandert Facebook regelmatig de plaats waar je kunt zien wie je Facebook-fans zijn. Vraag me niet waarom, maar op één of andere manier stoppen ze dat steeds verder weg. En maakt Facebook het best ingewikkeld om dat te vinden. Jammer, want voor écht sociale interactie lijkt het me juist heel belangrijk om goed te weten wie jou Facebook fans zijn. Eigenlijk zou het lijstje met je Facebook fans van je beheerders-dashboard af moeten spatten. Niet dus.

Ik heb maar even een screenshot gemaakt van waar je dat nu kunt vinden. Inderdaad NU …. tot dat Facebook weer een make-over van de instellingen maakt.

Facebook wie zijn de fans van je bedrijfspagina

pijl nr. 1:  aantal nieuwe fans

pijl nr. 2: klik hier om het venster open te laten klappen met al jouw fans

pijl nr. 3: kies hier welke rollen je wilt zien

pijl nr. 4: je kunt hier ook zien vanuit welke andere bedrijfspagina’s jouw Facebook pagina een like heeft gekregen

Paginalikes vanuit andere bedrijven tellen niet mee in het totaal aantal pagina-likes

Misschien is het je wel eens opgevallen dat iemand zegt “Ik heb je pagina geliked!”, maar dat je dat aan de teller van het totaal aantal paginalikes helemaal niet ziet. Dat klopt. In dat totaal telt Facebook namelijk alleen maar het aantal paginalikes mee die door persoonlijke Facebookprofielen worden gegeven. Het is maar even een weetje … en … misschien heb je dus wel meer Facebook fans dan je dacht!

Nog meer tips?

Vind je dit een handige tip? Ik deel graag mijn kennis over social media en richt me daarbij specifiek op ondernemers met een duurzame locatie.  Gewoon omdat ik duurzame ondernemers graag op weg help om meer naamsbekendheid te krijgen.

Wil je regelmatig dergelijke tips ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn MVO-updates, dan mis je géén van mijn tips en je kunt dan ook gelijk mijn gratis e-book downloaden.

Echt aan de slag met nog veel meer tips?

social media programma voor ondernemers met een duurzame locatieWil je écht aan de slag om jouw duurzame locatie een social media boost te geven. Kijk dan snel bij mijn aanbod van een 3-maanden online pilotprogramma social media. Er is plek voor max. 10 deelnemers en het is voor een écht pilotprijsje, dus wees er snel bij en klik hier voor meer info over dit 3-maanden pilotprogramma (start 1 oktober).

 

Jouw vraag?

Heb jij een specifieke vraag over social media? Iets waar je tegenaan loopt? Stel die vraag gerust in de opmerkingenbox hieronder.  Ik geef er graag antwoord op in mijn volgende bericht met social media tip!

 

Comments

comments

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.