Een prachtige dag van de duurzaamheid (10-10)

 

Nacht van de Duurzaamheid – Broekerveiling

Lets Do Award 2014 - foto MVO Factor - Adrieke de Kraker

Het was echt een hele leuke start de avond vóór de dag van de duurzaamheid: De prijsuitreiking van de Lets Do Award in de Broekerveiling in Langedijk.
Een wel heel historische setting en 3 mooie pitches van de winaars van de voorrondes van de Let’s Do Award.

prijsuitreiking Let's Do Award 2014 - foto MVO Factor - Adrieke de KrakerEn de winnaar was Flora Pro met de BloemenboxX. Deze duurzame prijswinnaar werd enthousiast toegesproken door de voorzitter van de jury: Marjan Minnesma.

Nuchter - Duurzaam Ondernemen Noord-Holland - foto MVO Factor - Adrieke de KrakerDe ondernemers van het netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest Holland kregen nog een heel leuk, nuttig én duurzaam aandenken mee aan deze avond: een iPad (!) met het magazine Nuchter.

Een uitgebreid verslag van deze avond vind je op de website van Duurzaam Ondernemen in Noordwest Holland.

En hier kun je ook een leuk videoverslag bekijken over deze avond:

Ontbijt Dag van de Duurzaamheid – New Energy Docks

ontbijt dag van de Duurzaamheid - foto MVO Factor - Adrieke de Kraker speech Marjan Minnesma - Dag van de Duurzaamheid 2014 - foto MVO Factor - Adrieke de Kraker

Met een wel heel mooie ontbijttafel op een bijzondere locatie en broedplaats voor veel duurzame ondernemers: New Energy Docks. New Energy Docks is de plek waar de business community van de Green Metropole zich vestigt.

En met een bevlogen speech door Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en initiator van de Dag van de Duurzaamheid, en in gezelschap van allemaal interessante duurzame ondernemers, was dit een mooie start van de Dag van de Duurzaamheid!

Helaas kon ik niet lang blijven hangen, want de volgende bijeenkomst was ondertussen al begonnen … gelukkig ook in Amsterdam!

 

Inspiratiedag Duurzame Horeca – restaurant Instock

Een mooi programma met sprekers over duurzame  horeca, georganiseerd door de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Afdeling Amsterdam, de gemeente Amsterdam en Green Key Nederland.

sprekers inspiratiedag Duurzame Horeca - foto MVO Factor - Adrieke de KrakerHet thema van dit jaar was voedselverspilling, de sprekers waren interessant (Jeanine van Pinxteren – Stadsdeel Centrum duurzaamheid, Thomas Luttikhold – Waste Watcher, Rudolf Brand –  kok NH Barbizon/restaurant Vermeer en Eveline de Kruif – KHN duurzaamheid).

Instock - voedselverspilling op de kaart - foto MVO Factor - Adrieke de KrakerMaar ik was toch vooral onder de indruk van de locatie en het verhaal van restaurant Instock! Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. Maar dan dus ook letterlijk!

Instock - lunch - foto MVO Factor - Adrieke de KrakerIn het pop-up restaurant op het Westergasterrein gebruiken de chefs reststromen vanuit de keten en maken daar een fantastisch menu van. Met de opbrengst worden voedselgerelateerde projecten gesteund. Een heel directe en leuke manier dus om voedselverspilling tegen te gaan en héél goed bezig te zijn. Het concept slaat aan! Het pop-up restaurant mag langer blijven in dit pand, gaat binnenkort vaker dan 3x per week open en heeft al vele fans. Het menu van de dag (welk voedsel kan er deze dag worden gered?) wordt via Facebook gecommuniceerd.

lunch Instock Dag van de Duurzaamheid - foto MVO Factor - Adrieke de KrakerTwee van de initiatiefnemers (Freke van Nimwegen en Merel Laarman) vertelden op heel bescheiden wijze over hoe dit idee onstond en hoe het nu loopt met restaurant Instock. Wat een mooi initiatief en inspiratie!

Na afloop van de bijeenkomst werden de deelnemers van deze dag getrakteerd op een heerlijke lunch op het zonnige terras, uiteraard samengesteld van voedsel dat anders verspild zou zijn.
Erg lekker en feelgood food!

 

 

 

Comments

comments

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.