Duurzaam verblijf in West-Friesland

 

MVO Factor - West Friesland (11)

Vorige week was ik even heerlijk verdwaald in ’t land van mijn voorouders.

In een mooi onderkomen aan de voet van de West-Friese omringdijk!
MVO Factor - West Friesland (10)

Het waren bijzondere dagen in een bijzonder onderkomen.

De Kombij Boerderij, een onderkomen naar m’n hart.

MVO Factor - West Friesland (4)

Ik verbleef in een deel van een oude boerderij met historie en veel originele details en toch lekker ruim en van alle gemakken voorzien. En tot in de details verzorgd!

MVO Factor - West Friesland (9)

Ik denk dat een ieder die houdt van rust en ruimte zou genieten op deze stek.
Met prachtig uitzicht. Op de dijk. Op de maisvelden en eindeloze velden vol met witte kool.

En een mooie uitvalsbasis voor stevige wandelingen en fietstochtjes.

Het was een bijzonder warme ontvangst met een vers stuk appeltaart van appeltjes uit de eigen boomgaard!  En … bij het vertrek ging ik ook nog eens met een grote tas vol appeltjes weer huiswaarts.

 

In het land van mijn roots …

MVO Factor - West Friesland (2)MVO Factor - West Friesland (1)

Voor mij had dit verblijf nog een bijzonder tintje omdat de omgeving veel verhalen van mijn voorouders en familie herbergt.

En wat een geluk: mijn vader Daan de Kraker heeft veel van die verhalen zo’n 12 jaar geleden opgeschreven in het boek “Mijn Eeuwige Ouders”!

Met verschillende citaten en anekdotes opgetekend uit de verhalen van vele van zijn 10 broers en zussen en mijn vele, vele neven en nichten.

En al lezend en genietend van de omgeving drong het beetje bij beetje tot mij door dat mijn ondernemersbloed en liefde voor de natuur en duurzaam ondernemen zomaar eens geworteld zouden kunnen liggen in deze verhalen.

 

Een klein stukje familiegeschiedenis …

MVO Factor - West Friesland (6)

Mijn opa trok ooit vanuit Zeeland naar naar de kop van Noord-Holland en ging te werk in de “zuurkool fabriek”.

En ik kon me daar nu nog alles bij voorstellen, want ook nu nog zag ik werkelijk overal velden met kool om mij heen!

Transportbedrijf de Kraker Transportbedrijf J. de Kraker

 

Maar al gauw startte hij zijn eigen onderneming op.

De zogenaamde Bodedienst van Sint-Maarten naar Alkmaar. Eerst met paard en wagen en later met een hele mooie vrachtwagen.

Verschillende zonen hebben het bedrijf voortgezet en inmiddels is de 4e generatie aan de slag en is firma De Kraker uitgegroeid tot een waar transportbedrijf. Een echt familiebedrijf dus.

 

 

Biologische streekproducten en veel meer …
MVO Factor - West Friesland (8)

 

Vanuit mijn onderkomen kreeg ik de supertip om eens langs te gaan bij de winkel van de biologische tuinderij De Lepelaar.

En inderdaad wat een heerlijke winkel!

En toevallig had ik net in de stamboom van het familieboek zitten puzzelen en gezien dat mijn overgrootmoeder dezelfde familienaam droeg als dit bedrijf. Dus wie weet … verre, verre familie zo in hetzelfde dorp? Kan haast niet missen …

Ik voelde me in elk geval direct thuis in deze winkel en genoot van het assortiment van verse groenten uit eigen kas, de seizoens- en streekproducten en het ruime aanbod van landelijke biologische producten.

MVO Factor - West Friesland (7)En wat een grappige verrassing, bij de kassa een slimme marketingactie: voor elke €10 aan boodschappen kreeg ik een handvol biologische bloembollen mee.

En die kwamen me heel bekend voor! Namelijk van Natural Bulbs van een voor mij bekende dorpsgenoot uit Heemstede.

Wat een grappig toeval!

Er ging dus een mooi voorraadje bloembollen weer met mij mee terug naar Heemstede!

 

Online goed vindbaar?

Ja, dat is natuurlijk erg tof als je tijdens kort verblijf min of meer toevallig terecht komt bij weer een paar mooie duurzame bedrijven.
Maar hoe goed zijn deze bedrijven te vinden als je daar op internet naar op zoek gaat?
Welke van deze bedrijven heeft de online communicatie goed voor elkaar?

Een snel rondje op internet leert dat Natural Bulbs een mooie website heeft en goed vertegenwoordigd is op de verschillende social media kanalen. Alleen nog niet – op alle pagina’s – gemakkelijk verder te delen vanaf de website met social media plugins. Daarmee kun je elke pagina met 1 klik verder delen in je eigen netwerk.  En dat zou natuurlijk mega zijn voor de digitale mond-op-mond reclame! Op de product pagina’s gaat dat trouwens wél goed. Vind je een mooie bol? Dan kun je ‘m hoepla verder delen. Zo heb ik zelf de Tulipa Lalibela gekozen. Kijk maar eens op die pagina wat hoe gemakkelijk dat verder te delen is met social plugins.
Ook een mooie call-to-action op de homepage om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Kijk zelf maar eens … je kunt een mooi shoptegoed winnen van €40 aan biologische bloembollen …   Een goed voorbeeld 🙂

De website van biologische tuinderij De Lepelaar is ook heel informatief en levert me veel informatie over de oorsprong en de drive van dit familiebedrijf.  Maar als je dat verder zou willen delen dan wordt het bij deze website lastig … geen social media plugins op deze site.
En zijn ze ook te vinden op hun eigen social media kanalen? Ik heb het niet kunnen vinden.  Het lijkt me wel interessant om op de hoogte te blijven van hun laatste nieuwtjes. Maar helaas … geen mogelijkheid om aan te melden voor een nieuwsbrief.

Ik vind dat oprecht jammer. En een gemiste kans.  En ik zie het nog heel veel om me heen. Prachtige duurzame bedrijven, ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatieve duurzame producten of diensten hebben, waarvan ik persoonlijk denk dat veel meer mensen daarvan zouden moeten weten. Omdat het mooie producten en diensten zijn die de wereld een stukje mooier en duurzamer maken.

 

Duurzame ondersteuning met online communicatie …

Herken jij dit? Ben je ook ondernemer met een duurzame locatie, een duurzaam product, project of ander gaaf initiatief?
En ben je goed bezig met inhoudelijke focus op je bedrijf … maar zou je met de online communicatie daarover nog flinke stappen willen zetten?
Dan help ik je daar graag verder bij!

Lees hier op welke wijze dat kan.

 

 

Comments

comments

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.